Plötsligt händer det


Ingenting är omöjligt som Gunde Svan brukar säga, i går städade jag vårat rum, som en virvelvind. Sopade och plockade faktiskt upp skräpet (vi har annars bara samlat det på hög) och torkade bort våra intorkade- hårsprayade kackerlackor från golvet. Jag är stolt.



Ibland kan man undra om Dubai är en planet i ett annat universum. Hur det kan ligga 7 timmar med flyg bort från vårt kära Sverige är lite av en gåta.

I går, med brist på annat att göra, läste jag för en gångs skull igenom reglerna som helt otroligt nog ska följas i denna emirat, och jag tänkte att jag skulle dra några:


•-        undvik att vara gravid och ogift, då det finns många fall då modern med barnet hamnar i fängelse och barnet sedan blivit deporterad.

•-        man kan bara bo tillsammans med någon av motsatta kön om man är släkt (och kan bevisa det) eller är gift (och kan bevisa det)

•-        Det är olagligt att vistas i ett privat rum eller ens i en bil med någon av motsatt kön som inte är en släkting, gäller även hotellrum.

•-        Alkohol: Det är olagligt att dricka alkohol och att vara full i ett publikt område. Åldersgränsen är 21 år på alkohol (man får dricka på hotell)

•-        Droger: UAE har dödsstraff och det är total nolltolerans på droger.

•-        På The Mall of Emirates har de skyltar över allt att man inte får kyssa någon, och att man ska klä sig konservativt, inga knän eller axlar får synas eller hålla handen med någon.


Sen finns det även 5 sidor till med regler över vårat boende och jobb ska fungera osv

Kan ju även tillägga att det är rätt surt att jag som varit ett år yngre hela mitt liv nu flyttar hit och får samma visa igen. För ung.


Jobbet är tamigfan helt underbart, jag och Don-don har startat några speciella rutiner, då mitt kök är ett öppet kök och det går folk förbi hela tiden, brukar vi stå och spana in folk. Jag har fått en mycket bra bild över vad han är ute efter för någon tjej då man, enligt han, inte är en riktig tjej om man använder byxor- då är man manlig.

Detta är även killen som kommit på idén om att jag ska föda hans barn då jag är skönheten och han är odjuret, så våra barn måste bli vackra, som fläckliga dalmatiner har han sagt. Då jag är vit och han är mörkhyad. Han tycker också att jag ska ge honom en kyss så att han blir "ännu snyggare". "Karin- jag vet att du tycker att jag är snygg. Säg någon som inte tycker det?"


Det är även han som dagligen säger att jag är vacker men går som en karl, medan en annan kock var och varannan dag frågar om jag spelar basket då jag tydligen går som en basketspelare. Kan ju lova att jag aldrig tänk så mycket på min gångstil som nu då alla kommenterar den.

Ja jag skrattar hela dagarna lång. Det finns inte annat att göra med dessa sjuka killar vid sin sida.


Plus att varenda kock i mitt kök kallar mig för rabbit sedan min chef undrade om jag hade något smeknamn, jag översatte Karin kanin och sedan dess presenterar han mig som rabbit och fnissar hysteriskt varje gång.


Åh som en liten parantes, i dag stod jag och dagdrömde medan jag skalade gurkor. Kom och tänka på tini när hon äter äpple. Kan vara bland det roligaste och bästa jag vet. Det är som en hel vetenskap. I alla fall så gjorde det att jag längtade efter tini ännu mer och jag funderar på att be henne skicka en video på henne när hon äter äpple.

puss/rabbit

ps. fick den knäppaste komplimangen igår av en kille, men han vågade inte säga den dirket till mig utan abraham översatte: Du ser ut som en barbie, du är mycket söt.

Själva barbiegrejen är jag lite fundersam över, ska man verkligen ta det som en komplimang?


Varför är du så vit?

Man får en hel del konstiga frågor när man är blekast i dubai.


Nu har vi vart i dubai i 11 dagar och vi älskar det. Det har inte hänt så mycket som under dessa dagar som i under hela våra liv. Men det som hänt har satt sina spår. Frågan är om vi kommer att vara som en normal svensk efter detta?


Det första vi vill påpeka är killarna, vad är det med dem egentligen? 3 date-förfrågningar innan lunch är inte helt okej, (åsa). Och en 40-årig arabisk, säkerhetsvakts kärleksförsklaring efter sig är inte heller helt okej (karin).


Maten är helt jävla underbar, dock saknar vi svensk mat. Alltid är det stark mat som fan i matsalen, förutom den enda dagen då det varit pasta carbonara. Vi älskar den än så länge. =)


Vädret är bra så länge vi inte är lediga...


Festandet.... Haha, vi har varit på en födelsedags med folk från indien och nepal i går och det slutatde med att en indisk till stod för hela underhållningen och dansade som aldrig förr, UNDERBART!!! En annan kille som var där skrämde rejält på våran nya australienska vän jenny så hon gick hem mycket tidigare än oss.


Dagens aktiviteter har resulterat i shopping och festande, vi som skulle vara nykter i 5 månader... och det sprack efter 1 vecka... vi har just festat med brian, en dj  på jobbet som köper alkohol på svarta marknaden, vi började inne i hans lägenhet men det slutade uppe vid toan vid poolen på taket när det började regna. Vi satt där 6 personer och drog de galnaste historierna (datorn linn,.!)


Jenny, den australienska tjejen är värd en egen rad då hon är en mycket trevlig tjej. Blyg, galen och snygg, livar hon upp våra liv (hon skulle passa helt perfekt i familjen). Hennes blyghet kan vi alltid ändra på, se bara på karin. ;)


Karin tokälskar sitt jobb helt otroligt nog, då hon jobbar med sushi. Hon gruvar sig för att jobba på 24/7 där åsa jobbar, som längtar till sushin, som tycker att det är det bästa som finns här i livet. ;)


Vi saknar er alla och vi kommer att uppdatera så ofta vi kan.

Love you!

Pussar/ Rabbit and LD


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0